Tisztelt Ügyfeleink!

Készlethiányos, előrendelhető termékeink várható érkezése 2023.02.28 és 2023.03.03. között.

Kérdése van? Hívjon minket! +36204073707

Vízvetők

Mi az a zuhanykabin vízvető, vízzáró gumi?

Bosszantja, hogy tusoláskor a zuhanykabin ajtó oldalán vagy alján kifolyik, kifröccsen, kicsapódik a víz? Eltörött, elöregedett, besárgult, megvetemedett, bevízkövesedett az ajtókon lévő vízvető? Ennek a kis, de annál fontosabb alkatrésznek a hibája sok bosszúságot okozhat a fürdőszobában. A zuhanykabin vízzáró profil fő feladata az ajtó illesztésénél a víz kifolyásának, kifröccsenésének megakadályozása, továbbá, hogy esztétikailag besárgulással, vízkövesedéssel ne rontsa a kabin összképét. A zuhanykabin vízzáró gumik cseréjével új életet lehelhet zuhanykabinjába, a víz kifröccsenésétől nem kell tartania, kényelmesen tusolhat, valamint ha ránéz a zuhanykabinjára, pozitív elégedett érzéssel teheti azt.

 

Milyen típusok, milyen anyagok, milyen kabinokhoz?

Manapság nagyon sokféle vízvető közül válogathatnak a vásárlók a zuhanyzók felújításához. Egyesek semmiképp sem bízzák a véletlenre a kiválasztást, ezért olyan alkatrészt keresnek, ami megfelelően terhelhető, méretre vágható, megbízható. Igen kellemetlen, ha a megvásárolt vízzáró gumitól idő előtt kell megválni, ráadásul ez még plusz kiadással is jár, mert a mérete esetleg nem megfelelő, a vízvető szakáll kialakítása nem optimális helyen van vagy túl lágy szilikon anyagból készül.

Vízzáró termékeink Lágy és Kemény PVC-ből készülnek egyszerre, mely részeknek 2 -féle szerepük van. A kemény PVC résznek az üvegajtóra történő felhelyezésben és ott a vízvető és mágneszár megtartásában van fontos szerepe, amit tovább lehet fokozni szilikon ragasztóval (szilóval). A zuhanykabin vízzáró gumi lágy PVC részének a kabinból a víz kijutás megakadályozásában van szerepe, így fontos, hogy egyszerre legyen lágy az ajtó elhúzás könnyedsége miatt és kemény, hogy a vízsugárnak is ellen tudjon állni ütközőpontként.

Amennyiben Ön is olyan terméket keres, ami nem okozhat csalódást a használat során, válogasson szakértők által összeválogatott kiváló minőségű 5 -féle üvegvastagsághoz használható vízzáró gumijaink közül. A 41 -féle zuhanykabin vízvető, melyet forgalmazunk a kabinok biztonsági üvegét nem karcolja, nem színezi meg.

Milyen típusú görgőket forgalmazunk?

 • Oldalsó vízvető
 • Alsó vízvető
 • Egy szakállas
 • Két szakállas (dupla szakállas)
 • U alakú vízvető
 • H alakú vízvető
 • F alakú vízvető
 • áttetsző vízzáró profil
 • alsó szakáll karika véggel

Milyen anyagból készülnek görgőink?

 • kemény PVC (az üvegre felrögzítéshez kellő merevséget ad)
 • lágy PVC (a kifröccsenő vízzel szemben megfelelően ellenálló)

Vízvetőink az alábbi gyártók zuhanykabinjaival kompatibilisek

Legnépszerűbb vízvetőink

ZVG-50 zuhanykabin vízzáró profil

A ZVG-50-es zuhanykabin vízvető gumi típust alsó és oldalsó vízzárónak is szokták használni, így rendkívül univerzális típusként ismert. Nyílóajtós és Tolóajtó zuhanykabinokhoz egyaránt szokták használni. Felszerelését tekintve az ajtó alsó peremére illeszthető fel, ekkor alsó vízvetőnek használható, így funkcióját tekintve a víz kabin ajtaja alatt kifolyó, kifröccsenő víz útját akadályozza meg. Oldalsó peremre történő felszerelése esetén a fix üveg és a zárt tolóajtó üveg közötti rés elfedésében segít a kabin másik vízvetőjének, ekkor oldalsó vízzáróként funkcionál. Felszereléskor általában megszorul, köszönhetően a vízzáró gumi nútban elhelyezett apró szakállnak köszönhetően. Amennyiben a termék mégsem tud eléggé megszorulni, lehetőség van szilikon tömítőanyaggal más néven (szilóval) történő üveghez rögzítésére is. A termék 4-5-6-8-10mm-es üveghez használható, emellett 11mm és 17mm-es szakállal rendelkezik, továbbá 95cm és 195cm hosszal is kapható.

ZVG-52 zuhanykabin vízzáró profil

A Z-52-es cikkszámú zuhanykabin vízvető típus az egyik leginkább keresett vízzáró, melyet Nyílóajtós és Tolóajtó zuhanykabinokhoz egyaránt szokták használni. Felszerelését tekintve a fix üveg és/vagy az üvegajtó oldalperemére illeszthető fel, mely általában megszorul, köszönhetően a vízzáró gumi nútban elhelyezett apró szakállnak köszönhetően. Amennyiben a termék nem tud eléggé megszorulni lehetőség van szilikon tömítőanyaggal más néven (szilóval) történő üveghez rögzítésére is. A termék a zárt helyzetű ajtó és a fix üveg közötti rés kitakarása való, hogy megakadályozhassa a víz kijutását a zuhanykabinból. A termék 4-5-6-8-10mm vastagságú üveghez használható, mely kombinálva van 17mm szakállszélességgel. Hosszabb szakállszélességű változata a ZVG-51 típus.

ZVG-31 zuhanykabin vízzáró profil

A Z-31-es cikkszámú vízvető típust többnyire a nyílóajtós zuhanykabinokhoz szokták használni. Felszerelését tekintve az ajtó alsó peremére illeszthető fel, mely általában megszorul, köszönhetően a vízzáró gumi nútban elhelyezett apró szakállnak köszönhetően. Amennyiben a termék nem tud eléggé megszorulni lehetőség van szilikon tömítőanyaggal más néven (szilóval) történő üveghez rögzítésére is. A vízzáró gumi funkciója a víz ajtó alatti kijutásának megakadályozására, a víz terelésére szolgál. A lefelé néző szakállnak a víz üveg alatti kijutásának megakadályozásában van fontos szerepe, ilyen típus a ZVG-30 zuhanykabin vízvető is. Azonban a ZVG-30-as vízzáró típussal ellentétben nemcsak 4-5-6mm-es hanem 8-as és 10-es üvegvastagsághoz is használható. Emellett a lefele néző szakáll részt kiegészíti a srégen a zuhanykabin belseje felé is néző szakáll, mely az üvegajtóról lefele folyó vizet tereli a zuhanykabin belseje felé.

Vásárlóink véleménye

"Ismét megköszönöm a gyors intézkedését. Sokat segített, mivel már rég óta keresem ezt a kis átmérőjű (19-20 mm) kerékkel rendelkező egyszerű zuhanygörgőt, de mit ad Isten, épp az egyszerű dolgokból van általában hiány, úgyhogy már majdnem feladtam, amikor rátaláltam az Önök honlapjára."

Dr. Rostás Péter

"Önknek és munkatársainak ezúton küldöm a *-os 10-es osztályzatot! Külön örömömre szolgált, hogy a megrendeléskor a programjuk addig nem engedett továbblépni, amíg a görgő átmérőjét be nem írtam (honnan lenne egy barkácsolásban azért jártas személynek arról tudomása, hogy az ugyanilyen zuhanygörgőke más méretben is gyártják?) Mégegyszer köszönöm a segítségüket!"

Kovács Lajos

"A csomag megérkezett. A hétvégén fel is szereltem, és nagyon jól sikerült. A görgők méretben jók voltak. Köszönöm a segitséget, és a támogatást. Minden frankón sikerült."

Zátonyi Krisztián

Webáruházunkról

Zuhanykabin görgő webáruházunkban akadálymentesen juthat hozzá a javításhoz, felújításhoz szükséges elemekhez. A vásárlást bármikor, bárhonnan lebonyolíthatja, otthonról is, ezzel pedig rengeteg időt, energiát spórolhat meg. Webshopunknak köszönhetően rövid időn belül hozzájuthat zuhanykabin alkatrészeinkhez, így nincs akadálya annak, hogy minél előbb megjavítsa, felújítsa berendezését, kifogástalan minőségű termékeinkkel, amik hosszú éveken át gondoskodnak a berendezések komfortos, biztonságos használatáról.